Kalender

I kalendern publiceras sådant som händer för Skånes och Blekinges folkdansare. Det gäller framföralllt kurser och annat som distriktet arrangerar, men också till exempel dansfester som arrangeras av distriktets medlemsföreningar. I viss mån kan också händelser som arrangeras av externa parter dyka upp i kalendern.

För att få fram enbart distriktets kurser eller andra distrikts-händelser från sådant som arrangeras av medlemsföreningar eller av externa parter använder du filter-funktionen för kategorier längst upp tll vänster i kalendern. Om det saknas alternativ så beror det på att den bara visar kategorier som för närvarande har något innehåll. För kurserna har vi även skapat en egen kurs-sida, där du också hittar information om vårt kursupplägg samt hur du anmäler dig till kurserna.

Du kan också prenumerera på vår kalender, genom knapparna längst ner till höger i kalendern. Om du enbart vill prenumerera på en viss kategori väljer du ut ditt filter längst upp till vänster först.

okt
27
sön
Sy bröstlappar och öronsvansar @ Studiefrämjandet i Eslöv
okt 27 kl. 09:30 – 16:30

bröstlappar-öronsvansar-inbjudan

Bröstlappar och öronsvansar är inte enbart till lyst. Visst är de vackra, men även praktiska. Om dräkten ”krymper” så kan bröstlappen rädda dig. Öronsvansar är som ett vackert smycke som sticker ut under kluten och värmer öronsnibbarna. Det är roligt att sy och pynta dessa små prydnader – Låt oss skapa tillsammans.

Kursinnehåll: information om och sömnad av öronsvansar och/eller bröstlapp
Instruktör: Anna Månsson.
Deltagarantal: Min 6, max 10 deltagare.

Kostnad 180 kr för medlemmar i Folkdansringen Skåne-Blekinge.
Medlemskap i Svenska Folkdansringen 225 kr. 450 kr för den som ännu inte är medlem.
Priset inkluderar lunch och fika, viss specialkost kan tillgodoses.
Sista anmälningsdag 2024-10-01

Anmälan

Fyll i förening, deltagarnamn, personnummer, adress inkl. postnr och ort, tfn., e-post och ev. behov av specialmat. Betala samtidigt avgiften till Folkdansringen Skåne-Blekinges bankgiro 5494–7791.
Ange ditt namn och ”24-4” på inbetalningen.
Medtag: sybehör (sax, tråd, måttband, linjal, knappnålar och synålar) papper och penna. Medtag gärna lämpliga tygbitar (ylletyg, linne, siden) spetsar, pärlor och band. Vi tillhandahåller begränsat med band och tyg som säljs tillsjälvkostnadspris. Tag gärna med ditt livstycke så du kan prova att bröstlappen får rätt storlek.
Frågor besvaras av Anna Månsson anna.mansson@area-system.se 070-2531592
skanekurser@folkdansringen.se

Program: 09.30 – 10.00 Samling med förmiddagskaffe
10.00 – 12.00 Kurs
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Kurs med avbrott för eftermiddagsfika