Kurser

Det som visas här nedanför är samma kalender som på kalendersidan, men filtrerad till att enbart visa våra kurser. Om kalendern här nedanför är tom, så beror det på att vi för närvarande inte har någon tillgänglig kurs-info. Under kalendern finns information om hur du anmäler dig till våra kurser samt information om vårt kursupplägg.

okt
27
sön
Sy bröstlappar och öronsvansar @ Studiefrämjandet i Eslöv
okt 27 kl. 09:30 – 16:30

bröstlappar-öronsvansar-inbjudan

Bröstlappar och öronsvansar är inte enbart till lyst. Visst är de vackra, men även praktiska. Om dräkten ”krymper” så kan bröstlappen rädda dig. Öronsvansar är som ett vackert smycke som sticker ut under kluten och värmer öronsnibbarna. Det är roligt att sy och pynta dessa små prydnader – Låt oss skapa tillsammans.

Kursinnehåll: information om och sömnad av öronsvansar och/eller bröstlapp
Instruktör: Anna Månsson.
Deltagarantal: Min 6, max 10 deltagare.

Kostnad 180 kr för medlemmar i Folkdansringen Skåne-Blekinge.
Medlemskap i Svenska Folkdansringen 225 kr. 450 kr för den som ännu inte är medlem.
Priset inkluderar lunch och fika, viss specialkost kan tillgodoses.
Sista anmälningsdag 2024-10-01

Anmälan

Fyll i förening, deltagarnamn, personnummer, adress inkl. postnr och ort, tfn., e-post och ev. behov av specialmat. Betala samtidigt avgiften till Folkdansringen Skåne-Blekinges bankgiro 5494–7791.
Ange ditt namn och ”24-4” på inbetalningen.
Medtag: sybehör (sax, tråd, måttband, linjal, knappnålar och synålar) papper och penna. Medtag gärna lämpliga tygbitar (ylletyg, linne, siden) spetsar, pärlor och band. Vi tillhandahåller begränsat med band och tyg som säljs tillsjälvkostnadspris. Tag gärna med ditt livstycke så du kan prova att bröstlappen får rätt storlek.
Frågor besvaras av Anna Månsson anna.mansson@area-system.se 070-2531592
skanekurser@folkdansringen.se

Program: 09.30 – 10.00 Samling med förmiddagskaffe
10.00 – 12.00 Kurs
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Kurs med avbrott för eftermiddagsfika

Kursanmälan

För att anmäla dig till en av distriktets kurser till skanekurser@folkdansringen.se. Vi skickar kursbekräftelse, i första hand till de som anmält e-postadress. Kursavgift betalas till bankgiro 5494-7791, och en anmälan ska innehålla följande:

  • Förening
  • Deltagarnamn
  • Personnummer
  • Adress inkl postnr och postort
  • Telefon
  • E-postadress
  • ev. behov av specialmat

Information om vårt kursupplägg

Folkdansringen Skåne-Blekinge arrangerar kurser varje termin. Målsättningen är att kurser ska arrangeras vecka 3, 6 och 9 samt vid två tillfällen under hösten. Medlemmar som vet med sig att ni ofta vill delta på kurser uppmanas därför att hålla de veckosluten öppna.

Om du vill delta i någon kurs genom din förening så kontaktar du i första hand din egen förening. Deltagande i kurserna innebär som regel att du ska vidarebefordra dina kunskaper till övriga föreningsmedlemmar. Du kan naturligtvis även anmäla dig själv direkt om du själv ska betala kursavgiften, kurserna är normalt sett öppna för alla. Ledarutbildningskurserna (kurser med flera kursdelar) är dock endast tillgängliga för medlemmar i Svenska Folkdansringen.

I de fall det anges mer än en kursavgift så är den lägre avgiften för medlemmar i Folkdansringen Skåne-Blekinge. Var vänlig respektera sista anmälningsdag. Den är oftast satt till ca 3 veckor före kursen. Denna tid måste vi ha för att eventuellt kunna avboka gästinstruktör och lokaler utan extrakostnader. För kursdeltagare som lämnar återbud senast fyra dagar före kursen återbetalas kursavgiften med avdrag för administrationskostnader 100 kr. Vid återbud tidigare än 7 dagar före återbetalas hela kursavgiften. För anmäld kursdeltagare som uteblir från kursen återbetalas ingen avgift.